Kardos Éva - Az Alapítványi és Magánóvodák Egyesületének elnöke

A Kodolányi János Főiskola pedagógia szakán végeztem. Tanulmányaim során elméleti síkon magamba szívtam mindazt a tudást, amit a  mai napig is a gyakorlatban kamatoztatok, mint magánember, édesanya, intézmény fenntartó, egyesületi és alapítványi elnök.

2 gyermekes anyaként célom volt, egy olyan intézményi rendszer létrehozása, mely a mindenkori feltételeknek megfelelően a lehető  legmagasabb színvonalon és minőségben szolgálja ki a családokat a bölcsődés kortól a felsőoktatás végéig.

Ennek első lépése, az óvodánk, melyet 2013-óta üzemeltetek.

A Dunakeszin működő Kincsem Sziget Két tannyelvű Magánóvoda fenntartójaként büszke vagyok az az évek alatt végbemenő töretlen  fejlődésünkre. 3 év alatt 13 főről a maximális telítettségen működik óvodánk 79 gyermekkel, várólistával.
 Ennek „titkáról” mesélek a Gyermekkori Egészségvédelem Konferencián tartandó előadásomban is.

Az elhatározásom megvalósításának első lépéseként az óvoda, továbbiakat, pedig a 2017. szeptemberében megnyíló MAGÁN Általános  iskola és Gimnázium adja, mely az oktatásban egyedülálló oktatási rendszert alkalmazó Konstruktív Életvezetés Iskolája – KONELI Iskola  néven nyílik Dunakeszi tankerületben.

A gyermekeink értékvilága, értéktudatossága is meghatározó a jövő társadalmának fejlődésében, ennek szemléletében és az Alapítványi és Magánóvodák Egyesületének alapítójaként és kuratóriumi elnökeként feladatomként tűztem ki a magánkézben lévő intézmények összefogását, érdekképviseletét egy olyan minőségi szolgáltatás nyújtását, mely minden körülmények között helyt tud állni.
Bízom benne, hogy célkitűzésemet az elkövetkezendő évek során sokan fogják sajátjukként is tekinteni és együtt tudunk haladni egy közös út mentén minőségi szolgáltatást nyújtva.

www.almaegyesulet.hu

www.koneli.hu